مزایای دیگ چلوپز صنعتی و رستورانی
4.5/5 - (2 امتیاز)

از دیگ چلوپز صنعتی برای طبخ و به عمل آوری انواع برنج در ظرفیت های بالا استفاده می شود. این وسیله که با گاز، برق یا ترکیب هردو کار می کند محبوب رستوران ها و کترینگ ها است تا با یک بار کار کرد بتواند تعداد پرس های زیادی از برنج را بپزد. دیگ چلو یا پلویی در ابعاد مختلفی تولید می شود و در کاهش مصرف انرژی، وقت، مواد مصرفی و هزینه های جانبی کمک شایانی به رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی می کند. مزایای دیگ چلوپز صنعتی بیشمار است، این دستگاه‌ها با توزیع یکنواخت حرارت، پخت باکیفیت و یکدستی را تضمین می‌کنند و به دلیل صرفه‌ جویی در انرژی و زمان، جایگزین مناسبی برای روش‌ های سنتی پخت برنج در حجم‌ های بالا هستند.

مزایای دیگ چلوپز صنعتی

– پخت یکنواخت و باکیفیت برنج: توزیع حرارت یکسان در کف و بدنه دیگ از سوختن یا نپختن برنج جلوگیری می‌ کند. همچنین در این دیگ ها امکان کنترل دقیق دما و بخار به کمک ترموستات وجود دارد که باعث پخت عالی تر برنج، چلو، پلو، کته و دم‌ پختک می‌ شود.

– صرفه‌ جویی در زمان و انرژی: این دیگ ها سرعت پخت بالاتر نسبت به روش‌ های سنتی دارند و آن هم به دلیل سیستم‌ های حرارتی بهینه‌ شده است. آب در این دستگاه با سرعت بالاتری به جوش می آید. همچنین مصرف بهینه تری برای سوخت گاز یا برق دارند که به کاهش هزینه‌ های عملیاتی منجر می شود. برنرهای استفاده شده در دیگ چلوپز از نوع خطی و بهینه هستند که در کاهش مصرف گاز نقش به سزایی دارد. بخش درب در این دیگ کاملا با عایق های سیلیکونی درز بندی می شود تا دمای درون ظرف محفوظ بماند. حرارت به دلیل تحت فشار بودن در درون دیگ، سبب پخت زودتر برنج می شود.

– دوام و مقاومت بالا: از دیگر مزایای دیگ چلوپز صنعتی جنس بدنه است از استیل ضد زنگ 304 یا 316 انتخاب می شود. این نوع استیل نسبت به خوردگی، حرارت و ضربه مقاوم هستند. همچنین مناسب برای استفاده های مکرر در محیط‌های صنعتی و رستوران‌ های شلوغ می باشد.

– تنوع در ظرفیت و طراحی: چلوپز در سایزهای مختلف از 20 تا 500 لیتر تولید می شود که برای مرتفع کردن نیاز هر رستوران، هتل و آشپزخانه صنعتی کافی است. بدنه این محصل معمولا دوجداره است که برای عایق‌بندی بهتر و پخت سریع‌تر صورت می گیرد.

– ایمنی و کنترل آسان: تجهیز دیگ پلویی به ترموستات با قابلیت تنظیم دما، تایمر قطع و وصل حرارت، قطع‌ کن اتوماتیک گاز برای جلو گیری از حوادث، مواردی هستند که روی دیگ پلوپز صنعتی گنجانده می شود. در برخی مدل‌های پیشرفته تر سیستم کنترل دیجیتالی نیز برای تنظیم دقیق تر دما و زمان طبخ نصب می شود.

– کاربری راحت و کم‌ هزینه: این دیگ ها بر خلاف قابلمه های بزرگ سنتی به دلیل سطح صاف و بدون درز استیل به راحتی شست‌ و شو می شوند. بخش محفظه برنج در این محصول به راحتی از بدنه جدا شده که نظافت آن را ساده تر می کند.

– قابلیت پخت انواع پلو: علاوه بر برنج ساده به راحتی می توان پلوهای مخلوط نظیر سبزی پلو، شوید پلو، کلم پلو، رشته پلو و … را طبخ  آماده نمود.

– گرم نگاه داشتن غذا: یکی از ویژگی های خوب پلوپز رستورانی قابلیت گرم نگه داشتن غذا است. با این امکان رستوران داران بعد از طبخ تا مدت ها برنج خود را گرم نگه می دارند و برای سروهای مجدد بدون مشکل هستند.

– پخت بدون آبکش کردن: یکی از مزیت های این دیگ ها پخت بدون آبکش برنج است. برخلاف قابله های قدیمی که باید عملیات آبکش کردن را دوباره انجام داد، در این محصول نیازی به این کار نیست و برنج به بهترین نحو پخته می شود.

– کاهش مصرف روغن: این دیگ ها نیازی به روغن برای طبغ برنج ندارند. به دلیل عدم تشکیل ته دیگ و ضایعات دور ریز به راحتی می توان از حداقل روغن در کف ظرف استفاده نمود. در دیگ چلویی روغن را تنها برای طعم دهی اضافه می کنند، نظیر انواع روغن های کرمانشاهی و حیوانی.

مقایسه دیگ پلوپز صنعتی با قابله های سنتی

دیگ پلوپز صنعتی برای رستوران‌ها، هتل‌ ها و کترینگ های صنعتی که نیاز به پخت در حجم بالا دارند، گزینه بهتری است. برنج های خارجی در این دیگ ها بهتر به عمل می آید و در حین طبخ حداقل بازرسی را نیاز دارند ، به طوری که آشپز یا نیروی کار می تواند به باقی امورات آشپزخانه بپردازد. در مقابل قابلمه‌ های سنتی برای مصارف خانگی یا مکان‌ هایی با حجم پخت کم مناسب‌ تر هستند، اما به دلیل مصرف انرژی بیشتر و نیاز به نظارت دائمی، برای استفاده صنعتی مقرون‌ به‌ صرفه نیستند.

معیار مقایسه دیگ پلوپز صنعتی قابلمه‌های سنتی
کیفیت پخت پخت یکنواخت، بدون سوختگی یا نپختگی احتمال سوختن یا نپختن برنج به دلیل توزیع نامناسب حرارت
ظرفیت پخت از ۲۰ لیتر تا ۵۰۰ لیتر (مناسب برای حجم‌های بالا) محدود به اندازه قابلمه (معمولاً حداکثر ۳۰ لیتر)
مصرف انرژی بهینه‌سازی شده، صرفه‌جویی در گاز/برق مصرف انرژی بیشتر به دلیل بازده حرارتی پایین‌تر
کنترل دما مجهز به ترموستات و تنظیم دقیق دما کنترل دستی و تجربی (وابسته به مهارت آشپز)
زمان پخت سریع‌تر به دلیل توزیع حرارت یکنواخت زمان پخت طولانی‌تر
دوام و مقاومت جنس استیل ضدزنگ، مقاوم در برابر خوردگی و ضربه عمر کوتاه‌تر، احتمال سوختن و تغییر شکل
امکانات ایمنی دارای قطع‌کن گاز، سیستم‌های ایمنی بدون سیستم ایمنی، خطر نشت گاز یا سوختگی
کاربری آسان تنظیمات ساده، نیاز به مهارت کمتر نیاز به تجربه و مراقبت مداوم
قابلیت شست‌وشو تمیزکاری آسان به دلیل سطح صاف استیل احتمال چسبیدن غذا و سخت‌تر شدن شست‌وشو
هزینه اولیه سرمایه‌گذاری اولیه بیشتر (اما مقرون‌به‌صرفه در بلندمدت) هزینه خرید کمتر (اما هزینه‌های عملیاتی بالاتر)
تنوع کاربری مناسب برای پخت برنج، خورشت، حلیم و… معمولاً فقط برای پخت برنج یا غذاهای ساده
فضای مورد نیاز طراحی جمع‌وجور (در مدل‌های رستورانی) نیاز به فضای بیشتر برای چند قابلمه

تعمیرات دیگ چلوپز صنعتی و رستورانی

به دلیل استفاده های روزانه از این دستگاه، طبیعتا دیگ دچار فرسودگی خواهد شد. حرارت دایم از مواردی است که دیگ چلویی را دچار فرسایش می کند. باز و بسته کردن مکرر درب دیگ عایق بودن آن را کاهش داده و سبب از دست رفتن بخار می شود. ریزش عایق های نسوز در جداره دیگ، طی مرور زمان رخ خواهد داد که ارزش حرارتی آن را کاهش می دهد. تمام این ها مواردی هستد که نیاز به تعمیر دیگ چلوپز رستورانی و صنعتی را می طلبد.

فرسودگی و ریزش عایق جداره دیگ پلوپز

شما می توانید در طول روزهای هفته برای ارجاع تعمیرات انواع دیگ چلوپز و پلوپز صنعتی و همچنین انواع دیگ خورش پز با شماره های 09193936049 و 09213569228 تماس گرفته تا در اسرع وقت نسبت به تعمیرات دستگاه شما اقدام شود. همکاران ما در پایدارپکینگ می کوشند تا با ارایه بهترین خدمات در حوزه تعمیرات تجهیزات آشپزخانه و رستوران نیازهای شما سروران را پوشش دهند.

ارسال دیدگاه