چرا کباب کوبیده از روی سیخ می ریزد
5/5 - (6 امتیاز)

کباب کوبیده

یکی از نعمات بزرگی که پروردگار به انسانها ارزانی داده است نعمت خوردن است ، خوردن غذاهای پاک و لذیذ جزوی از بهترین تفریحات هر انسانی می باشد که در طول زندگی خود تجربه می کند . خوردن غذاهای پاک و سالم علائه بر نقش بسیار مهمی که در سلامتی فرد دارد به او انگیزه و انرژی بیشتری برای زندگی شاد و مفرحی را می دهد. ایرانیان همیشه از زمان دور تا کنون ، توجه بسیار زیاد به طبخ و پخت غذاهای متنوع داشتند ،به گونه ای که واژه آشپزخانه یعنی محلی که آش در آن طبخ می شود را برای بخشی از خانه برگزیدند . خورشت ، آش ، کوکو ، برنج ، ماهی ، جوجه کباب ، کباب کوبیده و بسیاری دیگر موارد جزو غذاهای اصیل و مهم هر خانواده ایرانی می باشد . یکی از آن غذاها که در سرتاسر دنیا طرفداران پر و پاقرصی دارد و دل هر طرفداری را می برد ، کباب کوبیده می باشد . کباب کوبیده در هر مجلس و مهمانی جزو یکی از غذاهای اصلی آن مجلس می باشد . طبخ کباب کوبیده خوشمره و لذیذ دارای نکات بسیار ریز و مهمی می باشد که در این مقاله به بررسی کباب کوبیده می پردازیم .

روش سیخ کردن کباب کوبیده

همانگونه که در بالا نیز ذکر گردید ، کباب کوبیده یکی از غذاهای پرطرفدار و اصیل ایرانی می باشد . برای درست کردن آن نیاز به دانستن یک سری فوت و فن می باشیم تا بتوانیم یک کباب کوبیده اصیل و خوشمزه درست کنیم و چه کاری انجام دهیم تا کباب کوبیده از روی سیخ نریزد.
برای تهیه کباب کوبیده نیاز به گوشت چرخ کرده گوساله و گوسفندی با مقداری چربی ، پیاز نمک فلفل و سماق داریم . این موارد جزو مواد اولیه کباب کوبیده می باشد .

گوشت کباب کوبیده باید مخلوطی از گوشت و چربی باشد در بیشر موارد ترکیب مساوی از گوشت گوسفند و گوشت گوساله پیشنهاد می شود، ولی میتوان بر اساس سلیقه خود میزان آن را به نسبت هم کمتر و بیشتر نمود . به هر میزان که چربی بکار برده شده کمتر باشد کباب کوبیده ما خشکتر می باشد ، اگر می خواهید کباب خود آبدار باشد ، چربی آن را اندکی بیشتر کنید .

برای چرخ کردن ابتدا باید با پنجره درشت چرخ گوشت ، گوشتها وچربی را چرخ نمود و پس از آن با پنجره کوچک مجدد گوشت چرخ شده را چرخ نمود . پیازها را رنده و آب آن را بگیرید و بعد با دستمال تمیز پیازهارا خشک نمایید تا آب آن به صورت کامل گرفته شود .

گوشت چرخ شده ، پیاز ، ادویه و نمک را به خوبی و طولانی به صورت کامل ورز دهید ، به گونه ای که یک ترکیب یکدست بدست بیاید ، پس از آن گوشت را سیخ زده و به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار دهید . بعد از تهیه ذغال یکدست افروخته و به اصطلاح ذغال سرخ ، کبابها را به آرامی بر روی منقل قرار دهید ، به آرامی باد زده و بعد از سی ثانیه سیخ ها چرخانده و روی دیگر آن را به سمت ذغال قرار دهید ، این کار را تا هنگامی که گوشتها یه صورت کامل کباب شوند ادامه دهید. میتوایند در زمانی که دارید کباب ها را آماده می کنید ، سیخ گوجه و فلفل خود را نیز در کنار آنها کباب کنید .
تبریک کباب شما آماده میل کردن است ، می توانید با نان یا برنج آنها را میل نمایید .

کباب کوبیده
کباب کوبیده

نکات ریز برای کباب کوبیده

توجه به چند نکته در درست کردن کباب کوبیده می تواند ، تجربه لذت بخشی برای هر شخصی باشد .

– زیاد ورزد دادن گوشت باعث می شود که گوشت چسبندگی خوبی پیدا کند و بر روی سیخ نریزد . برای سیخ کردن گوشت ها بایستی دستان خود را خیس نموده تا گوشتی که بر روی سیخ قرار میدهید به دستانتان نچسبد ، در زمان سیخ کردن گوشت ها دستان خود را هر چند ثانیه یکبار خیس نمایید . بایستی پیاز ها رنده شده با رنده ریز صورت گرفته و آب آن بصورت کامل گرفته شود .

– میزان گوشتی را که برای هر سیخ بر می دارید ، سعی کنید به میزان 75 تا 125 گرم گوشت باشد ، و از بالای سیخ گوشت ها را به سیخ فشار دهید و به آرامی به صورت یکدست به سمت پایین سیخ هدایت کنید ، تا سطح سیخ را پوشش دهد ، ابتدا و انتهای گوشت بر روی سیخ را فشار دهید و سطح گوشت سیخ را بصورت مساوی و یکدست برآمدگی بر روی گوشت ایجاد نمایید ، این کار سبب پخته شدن کامل گوشت می کند .

– استفاده از سیخ مناسب و با کیفیت در نتیجه کار بسیار اثر گزار می باشد ، باید از سیخی با اندازه مناسب و با کیفیت انتخاب نمایید تا هنگامی که سیخ ها بر روی ذغال می گذارید دسته سیخ ها گرم نشود . یکی از مهترین نکات در سیخ کردن کباب ، این است که گوشت ها پس از سیخ کردن مدتی را در یخچال قرار دهید تا گوشت فرصت چسبندگی پیدا کند و خودش را به اصطلاح بگیرد، این کار باعث می شود استفاده از جوش شیرین که مضرات بسیاری دارد را کنار بگذارید ، در بعضی موارد حتی 5 ساعت استراحت به گوشت در یخچال نیز توصیه شده است .

-یکی از فوت های سیخ کردن کباب کوبیده میتوان به استفاده کرد مقداری گوشت مرغ اشاره کرد . به گونه ای که گوشت مرغ به همراه گوشت گوسفند و گوساله چرخ شود ، این کار سبب ایجاد چسبندگی بسیار خوب گوشت می شود .

– ورز دادن گوشت دیگر نکته ای است که بسیار مهم می باشد ، هرچه میزان ورز دادن گوشت بیشتر باشد ، چسبندگی آن به دست کمتر می شود ولی در عوض به خوبی روی گوشت سیخ می شود و نمی ریزد . ادویه ها به صورت دلبخواهی می باشد ولی استفاده از نمک و فلفل سیاه بسیار مهم می باشد و طعم و عطر بسیار خوبی به کباب می دهد .

– سیخ های کباب باید به آرامی بر روی منقل کباب شوند و نباید به تندی باد زده شود تا کباب فقط روی آن پخته شود ، به آرامی و با بادزدن ملایم می توان کباب ها را مغز پخت کرد ، چرخاندن سیخ های کباب به صورت منظم و در بازه زمانی کوتاه بسیار مهم می باشد تا هر دو سمت کباب به آرامی و یکنواخت کباب شوند و طعم لذیذی دهند .

– در هنگام چرخ کردت گوشت ، گوشت ها را نمی شویند و به صورت نشسته چرخ می کنند ، که این مورد به شدت در چسبندگی گوشت چرخ کرده کمک می کند .

– توجه داشته باشید که محض اینکه کباب پز چدنی و یا ذعالی شما روشن شد سیخ ها را روی آن قرار ندهید. این کار باعث می شود بیرون گوشت ها پخته و درون آن خام بماند. 20 تا 30 دقیقه قبل از قرار دادن سیخ ها کباب پز با روشن کنید.

اصول مهم در استفاده از کباب پز خانگی و صنعتی

اگر به صورت صنعتی و یا حی خانگی به طبخ کباب مشغول هستید و از کباب پز استفاده می کنید باید از سالم بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. کار با کباب پز های نیمه اتومات و دستی نیز باید اصولی انجام گیرد. در زیر به چند نکته مهم اشاره می کنیم.

– همیشه در هنگام پخت به دلیل حرارت، آب گوشت از بافت آن بیرون آمده و روی سر شعله ها میریزد که میبایست در انتها نسبت به نظافت آن اقدام کرد. در صورت نظافت نکردن سوراخ های برنر گازی گرفته شده و ضمن جلوگیری از حرارت در برخی نواحی، بوی نامطبوع از بقایای طبخ پیشین به گوشت منتقل می گردد.

– برنرها اگر سوراخ های غیر استانداردی داشته باشند (بیش از حد بزرگ و یا کوچک) حرارت رو به خوبی انتقال نمی دهند و سبب هدر رفت گاز می شود.

– به فاصله سیخ ها روی کباب پز تا سر شعله توجه کنید. برخی با قرار دادن زائده این میزان را بیشتر می کنند که زمان پخت طولانی تر می شود. همچنین سیخ ها از یکدیگر می بایست با فاصله یکنواخت و استاندارد قرار گیرند.

– در کباب پزهای نیمه اتومات که موتور گردان دارند، وزن سیخ را به نحوی در نظر بگیرید که به موتور آسیاب وارد نشود. سیخ گیری گوشت های با استخوان در ابعاد غیر اصولی سبب عدم چرخش آن ها می شود که عمل پخت را با مشکل مواجه می کند.

– اگر دسته شیر گاز دچار شکستگی شد به جای کم و زیاد کردن آن با انبردست نسبت به تهیه یک دسته نو دسته اقدام کنید.

اگر در رستوران و حتی منزل نیاز به تعمیر کباب پز چدنی داشتید می توانید روی تعمیرکاران پایدار پکینگ حساب باز کنید! در هر ساعت از شبانه روز کافیست با شماره 09193936049 تماس و قرار تعمیر را تنظیم نمایید. کارشناسان ما آمادگی عقد قرارداد با کلیه آشپزخانه های صنعتی در سطح استان البرز و تهران بزرگ را دارند.

امیدواریم که این نکات گفته شده به تجربه آشپزی مفرح و دلپذیر در کانون خانواده شما کمک کرده باشد و طعم لذیذ این غذای اصیل ایرانی را در منزل و رستوران خود تجربه و کباب لذیذی را طبخ نمایید .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *