پختن مواد غذایی سیخ کرده بر روی زغال داغ یا میلههای برقی را اصطلاحا باربیکیو یا کباب کردن سیخی مینامند. این کار به کمک دستگاه باربیکیو و یا در مدل سنتی کباب پز انجام می شود. مبه کمک باربیکیو پخت انواع غذای کبابی به خصوص مرغ، ماهی و گوشت به راحتی انجام می شود. در این مطلب به 10 نکته کلیدی در استفاده از باربیکیو می پردازیم؛
1) باربیکیو را پیش گرم کنید
قبل از شروع کار و قرار دادن سیخ کباب بهتر است باربیکیو به مدت 20 دقیقه پیش گرم شود و سپس سیخ ها را روی دستگاه قرار دهید. این کار به پخت کوتاه تر و بهتر مواد غذایی کمک می کند. در این حالت دستگاه کاملا گرم شده و یکنواختی گرما به تمامی سیخ ها می رسد.
2) با روشن شدن باربیکیو طبخ را شروع نکنید
به محض اینکه باربیکیو را روشن می کنید فورا سیخ ها را روی دستگاه قرار ندهید. این کار باعث می شود بافت بیرونی گوشت پخته شود اما مغز پخت نشود.
3) پخت را به اندازه انجام دهید
در هنگام پخت کباب ها در نظر بگیرید که کاملا لایه های درونی گوشت پخته شود تا غذا را خام مصرف نکنید. گوشت نیم پز میتواند باعث بروز بیماریهای گوارشی و اسهال در فرد شود. وجود توکسوپلاسما و انواع دیگر باکتریها در گوشت های نپخته سبب انتقال انواع دیگر بیماری ها به انسان می شود.
4) در صورت لازم غذا را پیش پخت کنید
برخی غذاها نظیر سوسیس و انواع هات داگ و حتی گوشت ها بهتر است اول کمی پخته شوند و سپس به سیخ کشیده شده و کباب شوند. این روش باعث می شود غذا به پخت کامل برسد و لذیذتر شود.
5) غذا را بیش از حد نپزید!
همانطور که غذای نیم پز مضرات خود را دارد، گوشت بیش از حد پخته شده نیز خوشایند نخواهد بود، خصوصا اینکه اگر کبابی باشد. در نظر بگیرید حرارت بیش از حد کباب را سوزانده و خشک می کند که خوشایند نخواهد بود.
اگر در محل کار، منزل و حتی ویلای خود دستگاه باربیکیو، کباب پز چدنی و گازی دارید، یا نیاز به تعمیر تجهیزات آشپزخانه صنعتی هستید، می توانید روی سرویس کاران ما حساب باز کنید تا در اسرع وقت دستگاه خود را مانند روز اول تحویل بگیرید. کافیست با ما تماس بگیرید: 09193936049
6) از تمام بخش های باریکیو استفاده کنید!
ویژگی های خوب باربیکیو را نادیده نگیرید. مثلا منتظر نمانید تا طبخ برنج تمام شود و سپس سیخ های کباب را آورده و شروع به کباب کردن کنید! یا بعد اتمام کباب کردن برای یک سیب زمینی ذغالی منتظر نمانید! همه این کارهارو به ترتیب زمانی می توانید با یکدیگر انجام دهید تا انرژی هدر نرود. همزمان با طبخ کباب می توانید از شعله گاز یا حرارت ذغال نان ها را گرم و برشته کنید. باربیکیو تمام این کارها را می تواند با هم انجام دهد!
7) نظافت دستگاه را فراموش نکنید
بعد هر بار طبغ کردن، نظافت را فراموش نکنید. این کار در درجه اول بهداشت غذایی را ضمانت می کند و سپس عمر دستگاه را بالا می برد. در زمان پخت کباب و یا هر غذای دیگری اندکی از مواد غذایی روی دستگاه ریخته که در صورت بر طرف نکردن سبب تجمع میکروب و آلودگی می شود. فراموش نکنید که بقایای مواد غذایی به جا مانده سبب بوی بعد در استفاده های بعدی می شود.
8) روی باربیکیو آب نریزید
گاها دیده شده که برای خنک کردن دستگاه از آب پاشی استفاده می کنند. حتما که این روش درستی نیست و بهتر است بخش های داغ شده به مروز به صورت طبیعی خنک شوند.
9) ایمنی کپسول گاز را در نظر بگیرید
اگز از کپسول گاز برای تامین انرژی حرارتی استفاده می کنید، کپسول را در فاصله مطمئن از دستگاه باربیکیو قرار دهید، همچنین از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل نمایید.
10) استفاده نکردن از تمام بخش های گریل
یک نکته مهم دیگری که در هنگام آشپزی با باربیکیو وجود دارد این است که نباید تمام صفحه را با مواد غذایی پر کنید. باید همیشه مقداری فضای خالی نگه دارید تا در صورت لزوم مواد غذایی را به این گوشه ها ببرید تا نسوزند. البته این مورد فقط در باربیکیوهای ذغالی وجود دارد زیرا در باربیکیوهای گازی تمام حرارت به صورت یکسان پخش می شود.