استیل صنایع غذایی 304
4/5 - (4 امتیاز)

در صنایع غذایی و خوراکی بهداشت و تمیزی اولین اقدام محسوب می شود و باید تمامی استانداردهای بهداشتی و اصول نظافتی در تمامی مراحل کار به درستی رعایت گردد. نظافت تمامی تجهیزات از ضروریات محسوب می شود و باید زمان کافی به این امور اختصاص داده شود. با توجه به این که مواد خوراکی به طور مستقیم بر سلامت مصرف کنندگان اثر گذار است، نباید کمترین میزان از آلودگی، میکروب، باکتری، قارچ و … با محصولات غذایی تماس داشته باشد زیرا که به سرعت کیفیت و سلامت این مواد را تحت تأثیر قرار می دهد. در این میان به کارگیری مواد اولیه تجهیزاتی که مستقیم با مواد خوراکی در تماس است اهمیت ویژه ای دارد.

استیل 304 یکی از رایج ترین استانداردها برای استفاده در صنایع مرتبط با خوراکی و غذایی است. این فولاد از کرم (18 تا 20 درصد) و نیکل ( 8 تا 10.5 درصد) به عنوان اجزای غیر اصلی آهن تشکیل شده است.

انواع استیل 304

استیل 304، استل 304L و استیل 304H سه نوع مختلف از این محصول به شمار می روند که همگی دارای اسید نیکل و کرومیوم هستند.

استیل 304H  دارای کربن در محدود 0.04-0.10٪ است که درجه حرارت استحکام مطلوبی را فراهم می کند. در نوع 304L کربن به حداکثر 0.03٪ محدود شده است که مانع ایجاد حساسیت در طی جوشکاری می شود. زمانی که یک فولاد ضد زنگ در معرض دمای حدود 900- 1500 درجه فارنهایت قرار می گیرد، حساسیت شکلی از کاربید های کروم در امتداد مرزدانه های فولاد ایجاد می شود. شکل گیری بعدی کاربید کروم موجب کاهش مقاومت خوردگی در امتداد مرزدانه ها می شود و فولاد ضد زنگ حساس به خوردگی در محیطی است که انتظار می رود 304 در برابر خوردگی مقاوم باشد.

محتوای کربن در استیل 304 به حداکثر 0.08 درصد محدود می شود، بنابراین 304 برای کارهایی که درمعرض خوردگی هستند ، جایی که جوشکاری نیازمند چیزهایی مانند تانک ها و لوله هایی است که در آن فولاد درگیر مواد خورنده می شود، مناسب نیست ، بدین صورت 304L ترجیح داده می شود. و عدم وجود حداقل مقدار کربن برای جاهایی با درجه حرارت بالا که در آن قدرت زیادی مورد نیاز است، مطلوب نیست، لذا 304H ترجیح داده می شود. به این ترتیب 304 معمولا به میله هایی که به قطعاتی که به جوشکاری نیازی ندارند متصل می شوند یا ورق های نازکی که در جاهایی مانند ظروف آشپزخانه یا وسایل آشپزخانه شکل می گیرند و همچنین جوش داده نمی شوند، محدود می شود.

خواص استیل 304 مواد غذایی

ساختار آستنتیکی استیل 304 قابلیت کشیدگی عمیق بدون از هم گسیختگی را داراست. به همین علت در ساخت وسایلی مانند سینک ظرف شویی، قابلمه و سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی را با آن تولید می کنند. استیل 304 را استیل 18-8 نیز می نماند که به دلیل وجود 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل در ساختار خود است. این دو عنصر سبب بالا رفتن مقاومت به اکسیداسیون می شوند و باعث کاهش واکنش پذیری آلیاژ می شود. از این رو مناسب ترین گزینه در ساخت ملزومات در تماس با مواد خوراکی محسوب می شود.

فولاد گرید 304 تا 870 درجه سانتی گراد مقاومت دارد و می تواند تا 925 درجه سانتی گراد را به صورت مداوم تحمل کند.

در کارخانه های تولید مواد غذایی، دامداری ها، کشتارگاه ها و صنایع وابسته استفاده از انواع مواد اولیه در مراحل مختلف تولید استفاده می شود. وجود چربی، روغن، بقایای مواد اولیه و … سبب آلودگی تجهیزات و یا ظروف نکهداری می شود.

کاربرد استیل 304

استیل 304 کیفیت ممتازی در خوردگی دارد و واکنش پذیری با مواد خوراکی ندارد. به دلیل ضد زنگ بودن نظافت و شستشوی این فلز به سهولت انجام می شود.

یکی از مزایای ورق های استیل با گرید 304 شستشوی راحت این محصول است. این نوع استسل در اکثر محیط های فرآوری مواد غذایی مقاوم می باشد، به راحتی نظافت و در برابر مواد شیمیایی آلی، رنگ و انواع مختلف مواد شیمیایی غیر آلی بسیار مقاوم است.

برای مثال میکسر بلندر پودری که برای میکس پودرهای خوراکی و یا صنعتی کاربرد دارد نیازمند نظافت دوره ای است و یا با ترکیب پودرهای جدید میبایست از مواد قبلی پاک شود. به همین دلیل استفاده از مخزل استیل ضمانت پایکزگی بهتری می دهد. میکسرهای لبنیاتی نیز همانند ریبون بلندر پودری نیازمند مخازن استیل 304 هستند.

دیگ چلوپز صنعتی استیل
دیگ چلوپز صنعتی استیل

اغلب ملزوماتی که در آشپزخانه و مطبخ ها مورد استفاده قرار می گیرد از استیل ساخته می شود. برای مثلا وان شستشوی صنعتی ، سرخ کن صنعتی دو لنگه ، اغلب قسمت های دستگاه چرخ گوش رستورانی و بسیاری از دیگر وسایل همگی از استنلس استیل با درجه 304 تولید می شوند.