10 نکته مهم در استفاده از کباب پز
5/5 - (2 امتیاز)

دستگاه کباب پز گازی وسیله ای کاربردی برای پخت سریع و یکنواخت انواع کباب، جوجه، سبزیجات و حتی غذاهای دریایی است که با استفاده از شعله گاز کار می کند. این دستگاه معمولاً دارای بدنه فلزی مقاوم، مشعل های تنظیم پذیر و سینی جمع آوری چربی است که امکان کنترل حرارت و پخت بهداشتی را فراهم می سازد. کبابپزهای گازی نسبت به انواع ذغالی آلودگی کمتری تولید می کنند و برای مصارف خانگی، پیکنیک ها و رستوران ها گزینه ای ایده آل محسوب می شوند، البته به شرط رعایت نکات ایمنی مانند بررسی نشتی گاز و قرارگیری در فضای باز. در زیر 10 نکته مهم در استفاده از کباب پز را گردآوری کرده ایم:

1. محل قرارگیری کباب پز

  • کباب پز را روی یک سطح صاف و غیر قابل اشتعال مثل سنگ یا بتن قرار دهید.
  • از استفاده در فضای بسته مانند گاراژ یا زیر سقف خود داری کنید تا از تجمع گاز مونوکسید کربن جلوگیری شود.
  • فاصله ایمن از دیوارها، پرده ها و وسایل اشتعال پذیر حداقل ۱ متری رعایت شود.

2. بررسی اتصالات گازی

  • قبل از روشن کردن، شیلنگ و اتصالات گاز را با استفاده از کف آب و صابون از نظر نشتی بررسی کنید.
  • از شیلنگ های استاندارد و مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید. استفاده از شیلنگ آب به هیچ عنوان برای انتقال گاز توصیه نمی شود و خطر آفرین است.

3. روشن کردن کباب پز

  • ابتدا کبریت یا فندک را روشن کنید، سپس شیر گاز را باز نمایید تا از انفجار گاز جمع شده جلوگیری شود.
  • اگر کباب پز جرقه زن دارد، مطمئن شوید الکترودها تمیز و سالم هستند.

هرگز در فضای بسته از کباب پز گازی استفاده نکنید.حتی زیر سایبان یا نزدیک پنجرهٔ باز. چرا که گاز مونوکسید کربن بی بو و بی رنگ می تواند باعث مسمومیت شدید یا مرگ شود.

4. در حین استفاده از کباب پز

  • هرگز کباب پز را بدون نظارت رها نکنید.
  • از دستکش و ابزارهای مخصوص برای جلوگیری از سوختگی استفاده کنید.
  • در صورت شعله ور شدن چربی، شیر گاز را بسته و از خاموش کننده پودری یا CO₂، نه آب استفاده کنید.

5. پس از استفاده از کباب پز

  • ابتدا شیر گاز را ببندید، سپس اجازه دهید کباب پز کاملاً خنک شود.
  • باقیمانده گریس و ذرات غذا را تمیز کنید تا از آتش سوزی های بعدی جلوگیری شود.

6. تمیز کردن کباب پز پس از هر استفاده

  • ذغال یا تکه های غذا را از محفظه جمع آوری چربی پاک کنید تا از تجمع باکتری ها جلوگیری شود.
  • سینی چربی را مرتب تخلیه و شست و شو دهید.

7. پختن ایمن مواد غذایی

  • از تخته و ظروف جداگانه برای گوشت خام و مواد پخته استفاده کنید.
  • گوشت را کاملاً بپزید. دمای داخلی گوشت حداقل ۷۴°C باشد.

8. جلوگیری از دود حاوی مواد مضر

  • از ریختن چربی روی شعله خود داری کنید تا دود سرطانزا تولید نشود.
  • در صورت استفاده از زغال، از نوع مرغوب و بدون مواد شیمیایی استفاده کنید.

9. نگهداری از کباب پز

  • درپوش یا روکش ضدباران داشته باشد تا از آلودگی جلوگیری شود.
  • در پایان فصل، شیلنگ گاز را جدا و کباب پز را در جای خشک نگهداری کنید.

10. شیر روشن کردن کباب پز

  • هرگز از کباب پزی که دارای شیر ورودی گاز بدون دستگیره است و یا ولوم کم و زیاد کردن شعله آن بدون سَری است استفاده نکنید.
  • کم و زیاد کردن ورودی گاز با انبر دست و وسایل این چنینی خطرناک بوده و حتما قبل از استفاده نسبت به تعمیر کباب پز چدنی گازی خود اقدام نمایید.

ارسال دیدگاه